Ajándék utalványaink megkönnyítik a döntést!

Egyedi ötletek, minőségi megvalósítás!

Blog


Együtt, egymásért a virtuális világban is!
2019. szeptember 23., 17:12

Vállalkozók és vásárlók, együtt, egymásért a virtuális világban is!

Részletek

Levendula, az örök!
2019. június 07., 11:34

Ha június, akkor levendula!

Részletek

Az én mesém
2019. május 24., 10:24

Mert mindenkinek van egy "meséje"!

Részletek

Víz világnapja
2019. március 22., 07:55

Vigyázz a vízre!

Részletek

Egyedi - különleges : Clematis Szappan Szalon
2019. február 01., 13:51

Hogy ne csak egy "szappant" vásárolj.

Részletek

Suhanj át a karácsonyi teendők útvesztőjén!
2018. december 17., 19:04

Suhanj át a karácsonyi teendők útvesztőjén!

Részletek

Kacat vagy minőség? Válasszatok!
2018. november 15., 08:15

Szabadulj a kacat fogságából, válassz minőséget! Legyen kevesebb, de az legyen kiváló és használható!

Részletek

Céges karácsony
2018. október 23., 14:40

Logózott szappanok és ajándék csomagok karácsonyra!

Részletek

A fantázia és a természet találkozása
2018. szeptember 29., 16:30

Modern szappan forma a természettel összhangban.

Részletek

Clematis levendula szappanok ősszel is
2018. szeptember 26., 13:06

Clematis Levendula szappanok -Új formák, régi bizonyított minőség!

Részletek

Rólunk írták
2018. szeptember 20., 07:44

A Good Stuff on-line magazinban megjelent beszélgetést adjuk közre, olvassátok!

Részletek

Modern fotózás
2018. április 09., 18:40

Ezt a fiataloknak álmodtam a bennem élő fiatal szemével.

Részletek

ÚJ! Vásárlási utalvány
2018. március 26., 18:50

Új lehetőség webshopunkban! Egyedi kézműves Clematis szappanok,Tönkölyös aroma párnák, Mágus szappan pecsétek, egyenesen a gyártótól!

Részletek

Relax & Zeneterápia
2018. január 04., 17:19

Stressz kezelés zenével, nap közben.

Részletek

Változz velünk
2018. január 03., 18:01

Aranyosi Ervin: A világ változik

Részletek

Hello Január!
2018. január 02., 21:43

Hello Január! Relax & welness hónapja a Clematis Szappan Szalonnál

Részletek

Szabó T. Anna: Kézmosó-vers
2017. október 27., 17:38

Szabó T. Anna: Kézmosó-vers

Részletek

Miért vásárolj nálunk?
2017. október 26., 19:34

Miért vásárolj nálunk, a Clematis Szappan Szalonnál?

Részletek

Köszönő szappan kollekció
2017. október 26., 19:22

Köszönő szappanok,nem csak a hagyományos esküvői alkalmakra ! Add szeretettel más alkalmakra is, óvodában, iskolában búcsúzáskor, baráti társaság...

Részletek

Termék ajánló 2017 június
2017. június 02., 17:52

Új termékek a shopban !

Részletek

Rólunk írták

2018. szeptember 20., 07:44

A Good Stuff on-line magazinban megjelent beszélgetést adjuk közre, olvassátok!

 

„A kiváló legnagyobb ellensége az elég jó…”

Nincs is motiválóbb annál, amikor egy olyan személlyel készíthetünk interjút, akinek minden mozdulatából árad a munkája iránt érzett szenvedély. László Gyöngyivel a Clematis szappanok készítőjével beszélgettünk.

Mióta vagy a hazai kozmetikum piacon és milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

2014 óta gyártok szappanokat a Clematis márka név alatt, azonban a természetközeliség mindig is az életem része volt, hiszen az eredeti szakmám dísznövénykertész. A célközönségemet a Szigetköz és környékére tettem, ugyanis szeretem a személyes kapcsolatot kiépíteni a vásárlókkal.

Sokan mondják, hogy a legnagyobb ösztönző erő a termékem megvásárlása során a személyem és az élő kapcsolat. Talán ennél kedvesebb visszajelzés kevés van, s éppen ezért szeretném megőrizni a valódi manufaktúra jelleget a későbbiek során is.

Hányan alkotjátok a vállalkozást?

A szappanok gyártását és a márkához kapcsolódó folyamatokat mind én végzem egyedül, azonban nem hagyhatom ki a férjem segítségét, aki mérnökkét a tervezésben vesz részt aktívan.

Szappanjaid 100%-ban természetes összetevőkből épülnek fel, azonban a vállalkozásodnak egy másik fontos ismertetőjegye is van, logózott szappanokat is gyártotok. Mesélnél egy kicsit erről?

Céges ajándékot adni és kapni remek dolog. Azonban a legfőbb probléma ezekkel a logózott „repi” ajándékokkal, hogy a legtöbbje egyáltalán nem hasznos. Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy szinte minden háztartásban van egy fiók, amely tele van ilyen tárgyakkal. Kártyatartó, toll, kulcstartó, pohár és a többi… Ugyan a termék hordozza a márka logóját, de nem éri el vele a valódi funkcióját, ugyanis nincs használatban. Ha nem használjuk, akkor nem hívja fel senki figyelmét a márkára, csupán porfogó lesz otthon.

Ellenben egy logózott szappannal duplán hasznos ajándékot tudunk adni, hiszen a cég emblémáját is hordozza és a mindennapi használatban is szükséges natúr terméket adhatunk ajándékba, ami újra hasznosítható csomagolásban kerül a felhasználóhoz.

Ezeken az előnyein kívül, nem elhanyagolandó tényező, hogy nem termelünk vele szemetet, ami a környezetet terheli előbb-utóbb, mint a fiókban heverő szóró ajándékok.

Hogy néz ki az együttműködés, amikor megbízást kaptok logózott szappanok gyártására?

A receptúra kiválasztása fontos tényező, hiszen az ajándék az adott cég egyik termékére is utalhat alakjában, összetevőiben, és a cég logóját is hordozhatja magán.

Talán az egyik legfontosabb dolog, amit nem lehet kihagyni, hogy a pecsétet is mi készítjük el a megrendelő kívánsága szerint, amellyel logózni lehet a termékeket. Többes számban beszélek, ugyanis nem csak szappant, hanem kerámia termékeket és kekszet is lehet vele pecsételni, akár logózni is.

Első lépésként bekérjük a logó, vagy minta vektoros formátumát az ügyféltől, majd felmérjük, hogy készíthető-e belőle pecsét. Eddig egyetlen alkalommal fordult elő, hogy nem lehetett pecséthez optimalizálni a logót, de ez olyannyira jól jött ki az ügyfél részére, hogy leült egy grafikussal és egy sokkal jobb logót alkottak a cég számára.

Nagyon sokszor át kell alakítanunk a logókat úgy, hogy a tulajdonos alig vegye ezt észre. Megtartjuk a fő jegyeket, de néhol vékonyítunk, vastagítunk a vonalakon. Ehhez van egy kiváló segítségünk, szakemberünk, aki már négy éve a szerződéses partnerünk. Amikor a logó átment a szűrőn és elkészíthetőnek nyilvánítjuk, minden vásárló kézhez kap egy látványtervet, mielőtt a pecsét elkészülne.

Miből készül a pecsét?

A felső része egy speciális műanyag, az alsó része fa, amely letekerhető a felső részről. Ennek oka az, hogy könnyedén tisztítható legyen a pecsét felülete, amelyből egyébként semmilyen káros anyag nem kerül át a termékbe. Ez a fa fogó arra is alkalmas, hogy amennyiben nem frissen készült szappanba szeretnék a logót pecsételni, akkor  később is bele lehessen ütni a mintát úgy, hogy egy kis kalapács segítségével a fa fogantyúra koppintunk, mint a régi tradicionális manufaktúrákban tették.

Mennyire strapabíró a termék?

Az általában hobbira készülő pecsétek abban különböznek ettől a pecséttől, hogy ez masszív. Úgy hordozza azt a felületet, amellyel pecsételünk, hogy nem lehet könnyen összetörni. Ezzel tudunk garantálni évekig tartó használatot, több száz pecsételést, tehát éveken keresztül lehet használni. Egy családi manufaktúránál ez kifejezetten hasznos, hiszen generációk tudják megörökölni a logójukkal ellátott pecsétet.

Ezek  a pecsétek rendkívül értékállók. Nemcsak egyedi logóval, hanem kis szériában is készülnek pecsétek a webshopunkba. Ha ezeket el akarja adni valaki, akkor ezt gond nélkül meg tudja tenni, hiszen több éves használattal sem lehet elkoptatni. Rendeltetésszerű használat mellett természetesen.

Hogyan tudnád összefoglalni a Clematis szappan és a Mágus pecsét vállalkozási filozófiáját?

Talán azt tudom erre mondani, amit egész életemben, minden területen szem előtt tartottam: Mindenből a legjobbat próbálom kihozni, bármivel is foglalkozom.

„A kiváló legnagyobb ellensége az elég jó.” Ezek Jim Collins szavai. A termékeimre vonatkozóan ez a legfontosabb, hogy a miénk ne csak elég jó legyen, hanem kiváló!

Milyen terveid vannak a jövőre nézve, hol látod magad három év múlva?

Ugyanezt szeretném csinálni. Ugyanis minden nap találok benne kihívást, minden alkalommal örömet tudok okozni az embereknek, s nekem ezek a legfőbb motivációim. Természetesen szeretnék még több terméket a kínálatba helyezni, és a pecsétkészítés területén is szeretném, ha folyamatosan fejlődhetnénk. Egyedi igényeknek megfelelően egyedi pecséteket is fogunk készíteni a kisszériás gyártáson túlmenően.

Követjük a trendeket is, mert ebben a szakmában is van ilyen. A minták sokszínűségén és az inverz megjelenítésén is dolgozunk, több termékünk is van már ebben a kategóriában, webshopunkban a  Mágus-New Wave sorozatban megtalálhatóak.

Szeretné a saját márkáját is logózott terméken látni? A Mágus Szappanpecsétekről itttájékozódhat!


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

!
!


Vissza az előző oldalra!
- Magyar